Med sine to fargenyanser og geometriske form ønskes du velkommen til Samsøvej Pleiesenter i Holbæk

Med sine to fargenyanser og geometriske form ønskes du velkommen til Samsøvej Pleiesenter i Holbæk

Levetid var avgjørende

For å skape bedre rammer for både beboere og personale ble det nye pleiesenteret i Holbæk i Danmark formet som et åttetall kledt med sorte fasadeplater fra STENI.

- Byggherren ønsket den fasadekledningen som hadde lengst levetid. Derfor falt valget på STENI Colour. Det ga oss samtidig muligheten til å leke med to forskjellige fargenyanser av de mørke platene. Fasaden er stramt moduloppdelt, så det er ingen steder på fasaden med skjæringer og oppdelinger av de enkelte platene. Bruk av to fargenyanser gir en dybdevirkning og understreker bygningens ikoniske og buede form, sier arkitekt Kasper Kullegaard.

FAKTA

  • Samsøvej Pleiesenter i Holbæk, Danmark
  • Arkitekt: Kullegaard A/S
  • Entreprenør: STB Byg
  • Byggherre: Holbæk Kommune og DOMEA
  • Prosjektår: 2014 - 2016
  • Produkt: STENI Colour
Bruk av to fargenyanser gir en dybdevirkning og understreker bygningens ikoniske og buede form​ Kasper Kullegaard, arkitekt og partner i Kullegaard A/S​

Åttetallet gir redusert gangareal slik at personalet har kortere avstand rundt om i bygningen. Det skaper dessuten gode rammer og trygghet for både beboere og personale.

Byggherren ønsket den fasadekledningen som hadde lengst levetid. Derfor falt valget på STENI Colour.

 

 

 

Samsøvej Pleiesenter er på 5.600 kvadratmeter og formet som et åttetall. Bygningens geometriske form gir et redusert gangareal slik at personalet har kortere avstand rundt om i bygningen. Åttetallet skaper dessuten bedre rammer og trygghet for både beboere og personale.

På innsiden av bygget har arkitekten valgt lyse grånyanser i de trygge og avgrensede uteområdene.