Fotograf Søren Ågaard

Fotograf Søren Ågaard

Vejle kajakklub, «Den flydende kajakklubb», er akkurat det, en kajakklubb med klubbhuset flytende på vannet – og med fasadeplater fra Steni i spesialtilpassede farger.

Det er arkitektene i danske Force4 som har tegnet det spesielle klubbhuset, og ideen var å fremheve bygningen som et skulpturelt objekt og fokusere på kajakkpadling som en utendørs vannsport; «når bygningen flyter, er forholdet mellom bygningen og vannet så nært at brukeren får den fulle opplevelsen av å utøve sporten i sitt sanne miljø».

Arkitektene i danske Force4 samarbeidet med Steni for å finne den riktige paletten av blånyanser til fasaden.

En palett kajakklubben
I og med at klubbhuset ligger midt på vannet, var det viktig for oss at fasaden tok til seg noe av det som avspeiles i vannoverflaten. Derfor jobbet vi med å finne en palett av ulike blånyanser. Vi tok foto av hav og solen som speilet seg – behandlet det i photoshop og fikk frem det vi ville. Så visste vi, fra tidligere samarbeid, at Steni hadde solide fasadeplater og at de var gode på farger. I et godt samarbeid med Steni kom vi fram til det endelige fasadeuttrykket. Og vi synes det fungerer veldig godt - vi fikk det akkurat slik vi ønsket, sier Maria Jockers, arkitekt i arkitektfirmaet Force4.

Gir klunnfølelse
Klubbhuset er todelt, den ene delen er tilegnet brukerne, den andre til kajakkene. Det skaper «en gårdsplass» som omgir et sentralt vannrom for å gi padlerne fordelen av den direkte seilingsveien inn i fjorden ved Vejle. Det sentrale vannområdet styrker samfunnet og støtter klubbfølelsen. Utendørsaktiviteter knyttet til fellesskapstrening og lek blir løftet opp til «takdekket», der det er lagt til rette for sportsaktiviteter, grillplass, utekjøkken, spiseplass og soldekk. De to delene og de øvre og nedre dekkene kobles sammen via ramper, gangveier og trapper.

I et godt samarbeid med Steni kom vi fram til det endelige fasadeuttrykket. Og vi synes det fungerer veldig godt - vi fikk det akkurat slik vi ønsket. Maria Jockers, arkitekt, arkitektfirmaet Force4​

Stolte av klubbhuset
Klubbhuset er veldig bra for oss - vi er stolte av det, og det fungerer riktig bra både for det sosiale og det treningsmessige. Dessuten får bygningen mye oppmerksomhet, mange synes den er flott og spennende. Og med fasadeplatene fra Steni holder det stand mot vind og vær uten av fargene forringes, sier formann i Vejle Kajakklub, John Broe Rasmussen.

Klubbhuset er veldig bra for oss - vi er stolte av det, og det fungerer riktig bra både for det sosiale og det treningsmessige.

John Broe Rasmussen, formann i Vejle Kajakklub