Steni leverer fasade til CNN-favoritt

Fasadeplater fra Steni skal pryde signalbygget Powerhouse Telemark i Porsgrunn – ett av 10 bygg CNN mener setter standarden for 2020.

CNN gir Powerhouse Telemark bronseplassen på lista “The most anticipated buildings set to shape the world in 2020”. Når bygget i Porsgrunn står ferdig i juni blir det et av verdens mest miljøvennlige bygg. Et Powerhouse produserer mer energi enn det bruker gjennom livsløpet.

Minimale energikrav, maksimal energiutnytting

CNN er begeistret for byggets elegante diamantform, og designen som sørger for å maksimere solenergien den fanger opp. Bygget får også skryt for å bruke resirkulerte materialer fra lokale rivingsprosjekter, alt for å gjøre karbonavtrykket minst mulig. Som CNN skriver: Powerhouse Telemark “setter ny standard for morgendagens bygninger”.

Kortreiste fasadeplater

Til dette bygget leverer Steni fasadeplatene Steni Colour i fargen 8008M. Steni Colour produseres mindre enn 40 km fra Powerhouse Telemark. Ytterveggene er tradisjonelle klimavegger kledd med fasadeplatene. Utenpå dette monteres spilefasade i brannimpregnert trevirke.

Snøhetta arkitektur

Bak tegnebrettet har arkitektene i Snøhetta sittet. Det verdenskjente arkitektfirmaet med ikoner som biblioteket i Alexandria og operabygget i Bjørvika på CV-en, har ord på seg for å skape innovative og klimavennlige bygg. Formen på Powerhouse Telemark er optimalisert for å høste solenergi, og arkitektene har foreslått materialer som begrenser både energiforbruk og klimagassutslipp.

Gir mer energi enn det tar

Powerhouse Telemark blir et av verdens mest energieffektive bygg. Faktisk vil bygget produsere rundt 239 000 kWh i året fra sitt eget solcelleanlegg, og blir et lite kraftverk som leverer overskuddsstrøm tilbake til nettet. 

Kronet med BREEAM-NOR Excellent

Powerhouse Telemark er det første BREEAM-NOR-sertifiserte bygget i Telemark. Huset får kategorien Excellent, det nest høyeste nivået på miljøsertifiseringen. Energibehovet er 66 % mindre i dette bygget enn i vanlige nybygg.

 Et miljøvennlig valg

– Vi er stolte over å levere Steni til Powerhouse Telemark. Når et så kompetent arkitektkontor som Snøhetta velger materialer er de mer enn bevisste på miljøegenskaper, men også på levetid og estetikk. Vi har de siste årene levert til flere BREEAM Excellent-sertifiserte prosjekt, hvor byggherrenes krav til miljø, varighet, utsende og vedlikeholdsvennlighet er avgjørende, sier Jan Terje Nielsen i Steni AS.

 

Vi har de siste årene levert til flere BREEAM Excellent-sertifiserte prosjekt, hvor byggherrenes krav til miljø, varighet, utsende og vedlikeholdsvennlighet er avgjørende.​​ JAN TERJE NIELSEN, STENI AS​​

 

Attraktivt kontorbygg i Porsgrunn

Første spadetak ble satt i september 2018 og den grønne diamanten er innflyttingsklar i juni 2020. Et av verdens mest energieffektive og miljøvennlige bygg er på 8313 kvadratmeter fordelt på 11 etasjer. Inne i bygget er det fasiliteter som treningsrom, dusj/garderobe, foajé, kantine og en svært eksklusiv takterrasse. Noe som er svært fristende for leietakerne.

– Faktisk er mer enn 80 % av bygget utleid allerede, sier Tommy Thovsland, prosjektleder hos byggherren R8 Property AS.

Les mer om fasadeplatene STENI Colour