Hjørnelementer til fasader: Et bredt utvalg hjørneløsninger

Hjørneelementer
Et bredt utvalg formater og hjørner

Steni tilbyr markedets største utvalg av formater og hjørneløsninger.

Sammen med kundene utvikler vi tilpassede løsninger på fasadeplater og tilbyr formstøpte L- og U-elementer i et utvalg av vinkler for alle produkter og overflater.

Buede elementer og hjørneelementer gir mange spennende muligheter og skaper sømløse overganger som gjør fasaden mer estetisk.

Vi kommer til å samarbeide tett med deg gjennom hele prosjektet, slik at vi sammen kan finne frem til de beste løsningene.

Lek med vinkler

I Nydalen, rett ved Handelshøyskolen BI, holder TVNorge til i en moderne og attraktiv bygning – en bygning der arkitekten og Steni har lekt seg med vinkler.

På det gamle industriområdet Nydalen i Oslo har det vokst frem et moderne sentrum. Stadig flere aktører har etablert seg her, og antallet arbeidsplasser er mangedoblet fra den gang Spikerverket var hovedbedriften for Elkems stålproduksjon.

– TVNorge-bygningen ble reist som et spekulasjonsbygg, der oppgaven var å finne løsninger som kunne konkurrere med bygningene på Aker Brygge og Tjuvholmen – det vil si å halvere byggekostnadene for å gi utleieren like gode leieinntekter, sier arkitekt Ragnvald Halset, daglig leder i Nydalen Arkitektkontor (NYARK)

Muligheter

Med hjørneløsninger i ulike vinkler og søyler med skarpe kanter er bygningen et spektakulært skue. – I samarbeid med Steni utviklet vi en helt unik hjørneløsning til TVNorge-bygget. Vi hadde mange varianter av hjørner, fra 90-grader helt ned til 30-grader. Arkitekten kunne virkelig boltre seg og slippe fantasien løs i løpet av prosessen.Ingen andre plateløsninger kan leveres med slike muligheter.​ RAGNAR HALSET, ARKITEKT I NYARK​

 

Mye brukt

Han er ansvarlig for arkitekturen i mange av de moderne fasadene som pryder Nydalen. Det er ikke første gang han bruker Stenis fasadeplater på et bygg, og det kommer heller ikke til å bli det siste.

– Jeg har brukt dem, ofte i kombinasjon med andre materialer, i nesten alle byggene, sier han, og viser til TV Norges andre nabo, bygningen der Statnett holder til. Hvite og sorte felter skaper store variasjoner.

– Der brukte jeg hvite plater med ulik matthetsgrad mot hverandre. Det ga et vanvittig spill, sier arkitekten.

FAKTA

  • TVNorge-bygget ligger i Nydalen i Oslo.
  • Arkitekt: Ragnvald Halset, NYARK / Kosbergs Arkitektkontor.
  • Ferdig 2010.
  • Byggherre: Avantor.
  • Entreprenør: Vedal.

Arkitektens fotavtrykk

– Steni har 60 års funksjonsgaranti og garanterer mer enn 60 års levetid. Det er helt uslåelig, sier Halset. Han berømmer samarbeidet med Steni i arbeidet med å videreutvikle produktet og mener at komposittmaterialet som benyttes i dag, har en høyglanskvalitet som er en god etterligning av glass. Med fasadeplatene kan arkitekten ikke bare leke seg med vinkler, men også med farger, fargekombinasjoner og glans i overflater, og slik sette sitt eget preg på et bygg.

– Du kan få en overflate med bilde, mønster eller form etter eget valg, sier han, og legger til at med Steni får bygget en helt vedlikeholdsfri fasade med et materiale som er basert på norsk stein.

Det er produsert i Norge, er kortreist og inneholder ingen miljøskadelige stoffer. Platene er helt suverene!​ RAGNAR HALSET, ARKITEKT I NYARK​

Unike løsninger

I samarbeid med kundene utvikler Steni tilpassede løsninger med formstøpte L- og U-elementer i en rekke vinkler for alle produkter og overflater. Buede løsninger og hjørneelementer åpner for spennende muligheter og gir bygget et estetisk utseende med sømløse overganger.