Kraftig reduksjon i vedlikeholdskostnader

I 2013 byttet Nonnebanken i Herfølge 3200 kvadratmeter tradisjonell kledning i tre til fordel for fasadeplater fra Steni. Det har gitt vesentlig lavere vedlikeholdsutgifter, mindre graffiti og en stabil husleie.

- Det løpende vedlikeholdet av kledningen var en stor utgiftspost for oss, og rehabiliteringen har gitt oss en besparelse slik at vi har holdt husleien på samme nivå de siste tre årene, sier en fornøyd eiendomssjef i Nonnebanken, Torben Nielsen.

Eiendomssjefen forteller at fasadeplatene også sparer dem for mye unødvendig vasking, da taggerne ikke lenger finner det interessant å tagge på Nonnebankens fasader.

– Vi har spart mange arbeidstimer siden vi slipper å bruke mye tid på å fjerne f.eks. graffiti. Nå kan vi nemlig fjerne den fra platene med det samme, og det har faktisk ført til at det ikke er noen som gidder å spraye graffiti hos oss, sier Nielsen.

Blokker, boder og trappetårn
Nonnebanken består av 25 boligblokker med 37 frittstående boder og 28 trappetårn. Tidligere ble kledningen malt hvert tredje år, men siden det ble brukt ikke-trykkimpregnert treverk, begynte kledningen etterhvert å råtne. Boligselskapet besluttet derfor å undersøke alternative materialer.

- Vi testet forskjellige plateløsninger, og flere anbefalte Steni Colour fasadeplater. De virket solide og annerledes enn de andre fasadeplatene vi testet. De var dessuten lette å rengjøre, sier Torben Nielsen.

Valget falt derfor på fasadeplaten Steni Colour, og for å få jobben raskest mulig utført, valgte de å bestille fasadeplatene pre-kuttet fra fabrikken. På den måten brukte montørene minimalt med tid på å tilpasse fasadeplatene på byggeplassen, og platene kom raskere opp på veggen.

Stor besparelse
Skifte av kledning har gitt en besparelse over 200 000 danske kroner på vedlikehold årlig. Nonnebankens investering i nye fasadeplater er for lengst tjent inn, og har altså ført til at
beboernes husleie ikke er økt de siste tre årene.

- Nå, snart fem år etter montering er fasaden like fin, og for oss har Steni's fasadeplater vært en god investering, og vi har nå en årlig vedlikeholdsbesparelse på over 200.000 kr, sier Nielsen.

Så fornøyd er eiendomssjefen med fasadeplatene, at han ikke vil nøle med å anbefale produktet videre.

– Holdbarhet, og det faktum at fasadeplatene er vedlikeholdelsesfrie, gjør simpelthen STENIs fasadeplater til et godt produkt - og det forteller jeg gjerne mine kolleger, sier Torben Nielsen.