Kraftig reduksjon i vedlikeholdskostnader

I 2013 skiftet Nonnebanken i Herfølge 3200 kvadratmeter tradisjonell kledning i tre med STENIs fasadeplater. Det har gitt vesentlig lavere vedlikeholdsutgifter, mindre graffiti og en stabil husleie.

- Det løpende vedlikeholdet av kledningen var en stor utgiftspost for oss, og rehabiliteringen har gitt oss en besparelse slik at vi har holdt husleien på samme nivå de siste tre årene. Samtidig har vi spart mange arbeidstimer siden vi slipper å bruke mye tid på å fjerne f.eks. graffiti. Nå kan vi nemlig fjerne den fra platene med det samme, og det har faktisk ført til at det ikke er noen som gidder å spraye graffiti hos oss, sier Torben Nielsen som er eiendomssjef i Nonnebanken.

Blokker, boder og trappetårn
Nonnebanken består av 25 boligblokker med 37 frittstående boder og 28 trappetårn. Tidligere ble kledningen malt hvert tredje år, men siden det ble brukt ikke-trykkimpregnert treverk, begynte kledningen etterhvert å råtne. Boligselskapet besluttet derfor å undersøke alternativer materialer.

- Vi testet forskjellige plateløsninger, og flere anbefalte STENIs Colour fasadeplater. De virket solide og annerledes enn de andre fasadeplatene vi testet. De var dessuten lette å rengjøre, sier Torben Nielsen.

 

Nå, snart fem år etter montering er fasaden like fin, og for oss har STENIs fasadeplater vært en god investering. Skifte fra trekledning til STENI fasadeplater har gitt en besparelse over 200.000 kr på årlig vedlikehold.​ Torben Nielsen​

Pre-kuttet
De valgte derfor å skifte Nonnebankens trekledning med STENI Colour fasadeplater. Monteringen gikk raskt siden platene var pre-kuttet fra fabrikken. Montørene brukte derfor minimalt med tid på å tilpasse fasadeplatene på byggeplassen.

 

Stor besparelse
Skifte av kledning har gitt en besparelse over 200 000 danske kroner på vedlikehold årlig. Nonnebankens investering i nye fasadeplater er for lengst tjent inn, og har altså ført til at
beboernes husleie ikke er økt de siste tre årene.

- Nå, snart fem år etter montering er fasaden like fin, og for oss har STENIs fasadeplater vært en god investering. Holdbarhet, og det faktum at fasadeplatene er vedlikeholdelsesfrie, gjør simpelthen STENIs fasadeplater til et godt produkt - og det forteller jeg gjerne mine kolleger, sier Torben Nielsen.