Løft av både arkitektur og livskvalitet

Med sine nypussede fasader, flere støydempenede tiltak og altaner kledd med Steni Colour, har boligkomplekset Brunevang i Rødovre i Danmark fått et betydelig løft.

Etter flere år med renovering fremstår Brunevang i dag som et meget tilatende sted å bo. Med sine hvitpussede og røde teglsteinsfasader, røde tegltak og fremtredene altaner kledd med hvite Steni Colour fasadeplater, er Brunevang et typisk dansk arkitektonisk boligkompleks med høy bokvalitet.

Klassisk parkbebyggelse
Brunevang er en klassisk parkbebyggelse fra 1954. Tidens tann og plassering nær trafikken på Motorring 3 gjorde det etterhvert stadig mindre attraktivt å bo her. Men det ville eieren, Postfunktionærernes Andelsboligforening, gjøre noe med.

Selskapene Holmsgaard(rådgiver)og Mangor & Nagel(arkitekt) fikk oppgaven med å gjennomføre renovering av Brunevang. Det ble lagt vekt på å heve bygningens arkitektoniske uttrykk og samtidig gjøre utearealene mer bruker - og beboervennlig gjennom å redusere støyen fra motorveien.

Vi har brukt Steni Colour fasadeplater fordi det er et virkelig holdbart materiale, som samtidig bevarer fargen.

Hvite fasadeplater i kombinasjon med røde teglsteinsfasader.

"Vi har brukt Steni Colour fasadeplater fordi det er et virkelig holdbart materiale, som samtidig bevarer fargen. Platene er hvite til "evig tid". Den hvite fasadeplaten fra Steni brukes til å komplimentere den røde teglesteinfasaden på Brunevang. Sammen skaper det et klassisk dansk arkitektorisk uttrykk".​

FAKTA

  • Byggherre: PAB - Postfunktionærernes Andelsboligforening
  • Administrator: FA09
  • Totalrådgiver: Holmsgaard
  • Arkitekt: Mangor&Nagel
  • Prosjektår: 2006 - 2017
  • Produkt: STENI Colour og STENI hjørneelementer

Økt etterspørsel

Vi merker en økt etterspørsel etter å få montert Steni Colour fasadeplater på altaner, når bygninger skal gjennomgå en omfattende renovering. Altaner her nemlig en avgjørende betydning for fasadens arkitektoriske uttrykk, og Steni Colour passer utmerket for å gi altanen et nytt liv, sier direktør i Steni Danmark, Claus Bøgeskov.

Støyskjeming

- De boligblokkende som ligger ut mot motorveien har vi bygget på med et par ekstra etasjer, og dessuten bygget blokkene sammen der det tidligere var passasje mellom. Det har nærmest skapt en boligslange som skjermer det felles utearealet og to- etasjes- blokkene som ligger inne i parkområde mot støyen, forklarer Karsten Nagel, arkitekt og partner i Mangor & Nagel. I boligblokkene er det dessuten montert såkalte russervinduer, som reduserer støyen fra motorveien og samtidig gir mulighet for utlufting. Karsten Nagel forteller at de har brukt fasadeplater fra Steni i mange år, og at de er veldig fornøyd med den lange levetiden og at fargene holder så godt.

STENI Colour fasadeplater ble valgt fordi det har lang levetid og samtidig bevarer fargen.