Solheimslien lyser opp Bergen

Fasader med mange krav

Det var Arkitektgruppen Cubus AS som fikk i oppgave å oppgradere det visuelle uttrykket av Solheimslien.

-Borettslaget ligger ved fjellet, og det er en del skygge i tillegg til nedbør. Det tærer på bygget. Derfor var det viktig at boligblokkene og fasadeplatene skulle være så holdbare og vedlikeholdsfrie som mulig, spesielt med tanke på groing og og fukt, sier arkitekt Lena B. Keilegavlen i Cubus.

Valgte Steni Colour

Ved å benytte Steni Colour fasadeplater, kunne arkitektene velge mellom 60 standardfarger i tre glansgrader. Løsningen ble å lage et naturlig uttrykk inspirert av årstidene, og som lett glir inn i omgivelsene.

- Alle fasader har mørk grå hovedfarge. I tillegg er hver blokk fargesatt med et spill av ulike rød - gul - oransje og grønntoner. Byggene ligger i byfjellsgrensen og fargene er derfor valgt for at fasadene skal stå ulikt frem mot løvfargene i de ulike årstidene. Uttrykket er godt mottatt av beboerne, og vi er veldig fornøyde selv. I tillegg var det viktig at prisen var god, da styret ville holde husleieøkningen nede, sier arkitekten.

Glans lyser opp

På grunn av at boligblokkene ligger på skyggesiden, fikk arkitektene også bruk for de forskjellige glansgradene fasadeplatene kommer i.

-Fordi det er så lite sol her, valgte vi å bruke blanke fasadeplater helt øverst på boligblokkene, mens vi bruker halvmatte helt nederst. På den måten fikk vi naturlig gjenskinn som lyser opp boligblokkene og området rundt, sier Lena B. Keilegavlen.

Fargene er valgt etter de ulike årstidene.