Verner Panton & STENI

Kontraster
Hovedformen er kledd med Stenis fasadeplater i en spesialfarge. Platematerialet på den rene, enkle formen er valgt i kontrast til de grove natursteinsmurene og det malte treverket. På den måten framhever materialene hverandre.

- Jeg ønsket en helhetlig, jevn overflate som var værbestandig og tilnærmet vedlikeholdsfri, sier Bergen-arkitekten, som forklarer at han alltid velger materialer på bakgrunn av det arkitektoniske.  

Ute og inne
Den enkle, oransje, kubiske hovedformen på Kahrs hytte har store åpninger og glassfelt på alle sider. Fasadeplatene fra Steni har samme farge som åtte eksemplarer av Verner Pantons plaststol fra 1960-tallet som omkranser kjøkkenbordet. 

- Jeg tok fargeprøver av stolene og sendte fargekodene til Steni. Vi gikk noen runder før vi fant den korrekt oransje fargen jeg ønsket, sier han.

Leker med farger
Utfordringen var at stolene er blanke, mens jeg ville ha matt overflate på Stenis fasadeplater. Det endte med en god løsning fordi jeg fikk fantastisk oppfølging fra Steni, forteller Kahrs som har et veldig bevisst forhold til bruk av farger. Vitensenteret i Bergen, som er rettet spesielt mot barn og unge, er et godt eksempel på det. Bruk av farger gir bygningen et lekent preg, sier han.

 

Kahrs hytte ligger som et smykke i skogen.

Verner Panton-stolene fra 60 tallet ga inspirasjon til fargen på fasadeplatene.