Den blå moské

Sentralt i Oslo står en flott og detaljrik Moské i blått. Fasaden er en gjengivelse av den opprinnelige estetikken, som bestod av iranske keramiske fliser fra 1999.

Flisene var ikke tilpasset det norske klimaet, så det tok ikke lang tid før de fikk skader. Etter 20 år med slitasje og allerede en utskiftningsrunde med nye fliser hadde flere av flisene falt av eller blitt tatt ned. I 2019 tok byggherren kontakt med Steni for å utbedre fasaden.

Moskeen er unik i Oslo, og står på listen over verneverdige bygg. Derfor ble Kulturminneforvalteren involvert i prosessen. Etter at de hadde fått se fasadeprøver og blitt fortalt om Stenis 60 års funksjonsgaranti, falt valget på Steni Vision Custom. Et perfekt produkt for dette prosjektet, som krevde et helt unikt design, høy prosjekteringskomptanse og et materiale med lang holdbarhet som man ikke må bytte ut.

Å gjengi den opprinnelige fasaden ble et utfordrende, men spennende prosjekt. 10 000 høyoppløselige bilder ble tatt. Hvert keramiske panel fra den originale fasaden hadde et unikt design - og alt ble dokumentert. Bildene ble brukt av Stenis partner M2uur til å digitalt gjenskape 400 ulike paneler og matche dem opp mot hverandre før de ble trykket på Steni Vision-plater.

Steni Vision Custom er valgt for å gjengi trykk av moskeens opprinnelige fliser