Fritidsklubben Hjørnet Roskilde

Fritidsklubben Hjørnet i Roskilde kommune i Danmark ble bygget for 9 år siden, men fasaden tålte ikke ballspill fra fritidsklubbens medlemmer, som har ført til løpende utskiftning av ødelagte fasadeplater. Denne utgiften, som ikke har vært ubetydelig, håper kommunen nå helt å unngå ved å skifte til mer robust plater.

Jeg er meget tilfreds med arbeidet på Hjørnet. Det opprinnelige stramme uttrykket fasaden hadde er beholdt, men fasadeplatene er skiftet ut med Steni Colour.  Jeg gleder meg til å se hvordan det går med fasaden de neste årene. Vi har utført liknende arbeid på et annet av kommunens bygg men med en annen type plater, og om noen år vil vi kunne se om det er en forskjell, sier Sabina Holstein.

Hjørnet Fritidsklubb er et arkitekttegnet bygg, som på grunn av sine skadede fasadeplater så slitt og medtatt ut etter kun få års bruk. Derfor inngikk Roskilde kommune for to år siden en tett dialog med Steni for å finne en løsning, slik at bygget kunne beholde sitt karakteristiske uttrykk. Sabina Holstein, arkitekt og rådgiver i Roskilde kommune forteller at man ønsket å beholde nybygg-preget, slik at bygget ikke faller i verdi, samt at det var et stort problem at de opprinnelige fasadeplatene i fibersement ikke var laget for å tåle ballspill.

Fasade og lek