20 år og like fint!

For 20 år siden ble Vadmyra borettslag i Bergen ”pusset opp”. De valgte Steni Colour fasadeplater, og utvendig fremstår blokkene like fine i dag.

Daværende leder av styret i borettslaget, Lisbeth Marhaug, sa den gangen blant annet:
”Blokkene våre trengte sårt en 'ansiktsløftning' etter å ha blitt oppført for mer enn 25 år siden. De bar preg av 70-tallets billige sosiale boligbygging og harmonerte ikke med dagens krav til standard for moderne boliger."

Det var viktig for oss å velge et materiale som holdt seg vedlikeholdsfritt i mange år​ Lisbeth Marhaug, tidl. leder Vadmyra BRL​

".. og vi valgte Steni Colour med sin glatte overflate for at platene skulle tiltrekke seg minst mulig smuss. Det store fargeutvalget var også viktig for oss.”

Steni Colour, som Vadmyra borettslag valgte, har lang levetid, er lett å holde ren og holder seg like fint etter mange år.

Godt fornøyd

I dag, 20 år etter ”ansiktsløftningen”, fremstår ett av Bergens største borettslag, med 551 leiligheter fordelt på fire høyblokker og seks lavblokker, like fint som da rehabiliteringen fant sted.

– Vi er godt fornøyd med fasadeplatene. De har holdt seg meget godt fargemessig i 20 år, og de er greie å holde rene. Visuelt har de absolutt svart til forventningene, sier dagens driftsleder i Vadmyra borettslag, Stian Haugland.

Da borettslaget ble ”pusset opp” for 20 år siden, tok de utearealene samtidig som blokkene utvendig fikk en ”ansiktsløftning”. Både blokkene og utearealet fremstår like tiltalende i dag.

Dokumenterer holdbarheten

Kanskje ikke de fargene som velges i dag, men fasadeplatene som ble montert for 20 år siden har holdt seg meget godt.

Kenneth Haugen, Stenis regionsjef Hordaland, forteller at han gjerne tar med seg potensielle kunder ut til Vadmyra borettslag for å dokumentere holdbarheten i Stenis fasadeplater.

Det er kanskje ikke akkurat de fargene de ville valgt i dag, men fasadeplatene har holdt seg meget godt.​ Kenneth Haugen, regionssjef STENI​

–  For 20 år siden var dette et pionerprosjekt i forhold til rehabilitering, de inkluderte nemlig alle utendørsområder samtidig som de renoverte blokkene utvendig. Og vi er veldig stolte av at vi fikk være med på den jobben, sier han.