Høster skryt for Steni Vision “Må vere finaste fasaden i Norge, detta!”

– Me har fått voldsomt møkje skryt, sier Espen Vestbø på klingende sunnhordlandsk. Vikahaugane Stord Idrettspark har fått en real ansiktsløftning med Steni Vision fasadeplater på veggene.

Høsten 2018 la entreprenørfirmaet Haakull & Ersland AS siste hånd på oppgraderingen av gamlehallen på Vikahaugane. Idrettsanlegget er det største mellom Stavanger og Bergen. Men daglig leder Espen Vestbø vil ikke ta på seg så mye av æren.

– Det er arkitektene som har tegnet løsningen og platene har kommet til oss ferdige for montering. Vi har brukt Steni fasadeplater mange ganger tidligere og det fungerer alltid bra. Det gjorde det også denne gangen, sier han.

 

 

 

Én volleyballspiller på hver side – ballen ser en lampe.  

Det ble faktisk nesten akkurat slik jeg ønsket meg det. Sivilarkitekt Joanna M. Danowska i Ingeniør Jørgensen​

Steni Vision monteres på vanlig måte

Hele 1 200 kvadratmeter med Steni fasadeplater ble montert utenpå det gamle bygget. Steni Vision ble brukt som ekstra effekt. Det er første gangen byggherren har jobbet med Steni Vision.

– De er som vanlige plater og ble montert på akkurat samme måte som de andre vanlige platene, forteller en fornøyd Vestbø. Og det er effekten fra Vision-platene folk har merket seg mest. I ett hjørne på bygningen er idrettsutøvere profilert inn i platene. To volleyballspillere pryder det ene hjørnet. Den ene har akkurat levert en serve. Den andre er klar for å levere en smash. Selve ballen er det en blikkenslager som har levert. Volleyballen henger utenfor bygget og gir den ekstra 3D-effekt utenfor fasaden. På en av langsidene Er det en turner som utfolder seg.

Fineste fasaden i Norge

Idrettshallen brukes både av ungdomsskole og videregående skole på dagtid og lokalidretten på kveldstid. Hallen har vært i bruk gjennom hele oppussingsperioden, med aktiviteter fra 08.00 om morgenen til 22.00 på kvelden. Brukerne er storfornøyde og på Facebook-siden til Vikahaugane publiseres gode tilbakemeldinger på den nye fasaden:

 “Veldig tøft!”

“Så flott, fantastisk!”

“Må vere finaste fasaden i Norge, detta!”

“Råstillig!”

Den nye “gamlehallen” Vikahaugane idrettshall inneholder en håndballbane. Her er lagt til rette for fire volleyball- og basketballbaner, i tillegg til kampbaner. Bygget har fire garderober og tribuneplass til 800 personer. Nå har det også “Norges flotteste fasade!”

Se film fra Stord Idrettshall Vikhaugene her

FAKTA

  • Om Vikahaugane idrettshall, Stord:
  • Den nye “gamlehallen” Vikahaugane idrettshall inneholder en håndballbane. Her er lagt til rette for fire volleyball- og basketballbaner, i tillegg til kampbaner. Bygget har fire garderober og tribuneplass til 800 personer. Nå har det også “Norges flotteste fasade!”

Når vi nå har kledd fasaden på Vikahaugane med Steni-plater, regner vi med at disse holder mye lenger enn om vi hadde malt på muren. Arne Bjelland, enhetsleder for Stord kommunale eiendom​

Fasadeplater holder lenger

Bygget fra 1964 trengte virkelig en oppgradering. Fasaden hadde begynt å sprekke og så dårlig ut. Hallen sto slettes ikke i stil til den nye ungdomsskolen og idrettshallen like ved. – Tidligere har vi malt murpussen når vi skal gjøre slike prosjekter. Men etter kort tid begynner malingen å flasse av pussen igjen, forteller byggeier Arne Bjelland, enhetsleder for Stord kommunale eiendom.   – Vi måtte eventuelt ha sandblåst og malt hallen på nytt. Av erfaring holder ikke dette så mange år. Vi har god erfaring med STENIs fasadeplater på andre kommunale bygg som skoler og idrettsbygg. Når vi nå har kledd fasaden på Vikahaugane med STENI-plater, regner vi med at disse holder mye lenger enn om vi hadde malt på muren. Nå er vi godt fornøyde alle sammen, forteller Arne Bjelland i Stord kommune.

Skal se at det er en idrettshall

Sivilarkitekt Joanna M. Danowska i Ingeniør Jørgensen har tegnet den nye fasadeløsningen på Vikahaugane. – Jeg ønsket at det skulle være tydelig med en gang at det er en idrettshall du kommer til. Derfor tegnet jeg utøverne på veggen. Det skal ikke bare være en vanlig hall. Det var også viktig å tilpasse uttrykket til eksisterende bygg. Slik at det blir en enhet, forteller hun og sier seg veldig fornøyd med det ferdige resultatet. – Det ble faktisk nesten akkurat slik jeg ønsket meg det, sier hun.

Turneren gir idrettshallen et særpreg.

Vi har brukt Steni fasadeplater mange ganger tidligere og det fungerer alltid bra. 

Espen Vestbø, daglig leder i entreprenørfirmaet Haakull & Ersland AS