Steni fargelegger Bergen

Vi er stolte og synes det blir veldig flott – og vi gleder oss til hele rehabiliteringen er gjennomført. Det sier nesteleder i styret i Solheimslien Borettslag i Bergen, Tine C. Haug. Hun forteller at de får veldig positive tilbakemeldinger både fra beboerne i borettslaget og fra mennesker som bor andre steder i byen.

Boligblokkene i Solheimslien liver opp området i Bergen.

Se film fra Solheimslien her

Helt nye blokker?

Dette blir helt klart lagt merke til. Ja, folk som kommer på visning når noen av leilighetene blir lagt ut for salg, lurer jo på om det er helt nye blokker, sier hun. Og blokkene fremstår nesten som nye bygg – det skyldes nye balkonger og fargene som lyser opp for «hele» Bergen.

Folk som kommer på visning når noen av leilighetene blir lagt ut for salg, lurer jo på om det er helt nye blokker. Nesteleder i styret i Solheimslien Borettslag i Bergen, Tine C. Haug​

FAKTA

  • Solheimslien Borettslag ble bygget i 1966 i Årstad bydel i Bergen. Borettslaget har 320 boenheter og består av åtte boligblokker, fordelt på fem lavblokker og tre høyblokker. Generalforsamlingen i 2013 nedsatte en byggekomité som skulle håndtere rehabiliteringsprosessen på vegne av borettslaget, og nå nærmer rehabiliteringsjobben seg altså slutten.

Mange tror at blokkene i Solheimslien er helt nye.

Stort prosjekt

I tillegg til nye fasadeplater og nye farger, får beboerne nå utvidede balkonger, takterrasser med gode solforhold, nye ventilasjonsanlegg, tilfredsstillende rømningsveiern og nye vinduer, i tillegg til at det også gjøres tiltak for å forbedre uteområdene. Deler av rehabiliteringskostnadene dekkes fra salg av 39 nye leiligheter i kjellere og på tak. Fasadeplater fra Steni og etterisolering oppgraderte boligblokkene til energiklasse 1, og borettslaget har også fått tilskudd fra Enova.

Les mer om rehabiliteringsprosjektet til Solheimslien Borettslag

 

Rehabiliteringsjobben i Solheimslien borettslag nærmer seg avslutning.

Beboerne i Solheimslien borettslag er stolte over de nye og fargerike fasadene sine.