Arctic Salmon Center – Et landemerke ved storhavet

Bygget reiser seg opp fra et svaberg helt ute ved storhavet i Skutvik i Nordland. Med Steni Vision fasadeplater har Arctic Salmon Center fått et helt unikt uttrykk som virkelig blir lagt merke til.

– Det har vært utrolig spennende å jobbe med et så spesielt bygg på en så spesiell plass. Dette er et «one-off»-bygg, og resultatet har blitt møtt med wow-faktor fra mine kolleger, sier sivilarkitekt Peter W. Söderman i Norconsult AS.

Söderman forteller at valget falt på fasadeplaten Steni Vision i hovedsak på bakgrunn av de endeløse designmulighetene denne fasadeplaten tilbyr, i form av print.

– Med disse platene kunne vi lage et spennende og litt subtilt trykk over en stor flate. Byggherren ønsket et ekspressivt bygg som viste hva deres virksomhet gikk ut på, og vi snakker jo om et visningssenter for fiskeindustrien her, sier sivilarkitekten.

 

Fasadeplater som tåler et værhardt miljø

Trykket på fasadeplatene skaper en illusjon av lakseskinn, samtidig som de ulike sjatteringene er med på å dempe bygningens høyde og blende det inn i landskapet.

Söderman legger til at garantitiden på 60 år også hadde stor betydning for valget.

– Det er veldig værhardt på stedet, med mye sjøsprøyt, vind og snø, samtidig som bygget ligger ganske utilgjengelig til. Derfor var det veldig viktig å velge et robust fasademateriale som kunne stå lenge uten vedlikehold.

 

Bygget har fått et unikt uttrykk, samtidig som det glir godt inn i det sårbare landskapet.

God arkitektur som tar hensyn til omgivelsene

– Vi er veldig stolte over å bli valgt som leverandør til et prosjekt som er så gjennomtenkt arkitektonisk, sier Jan Terje Nielsen, Chief Communication & Brand Manager hos Steni. 

– Bygget har fått et unikt uttrykk, samtidig som det glir godt inn i det sårbare landskapet. Arkitektene har gjort en strålende jobb, for eksempel med fargesjatteringene på fasadeplatene – de bygger ned inntrykket av høyde og volum.

Printteknologien til Steni gjør det mulig for arkitekter, kunstnere og illustratører å overføre sine visjoner i bortimot uendelig størrelse.

–  Arctic Salmon Center er et veldig godt eksempel på dette – bygget har virkelig blitt et flott landemerke på Norskekysten!

 

Trykket på fasadeplatene skaper en illusjon av lakseskinn

Mange muligheter med Steni Vision

Les mer om Steni Vision HER:

Test selv! Prøv vår fasadegenerator og lek deg med ulike fasademuligheter
Steni Pattern Generator