Ferdige elementer med fasadeplater fra Steni til Sykehuset i Vestfold

På oppdrag fra Skanska og Link Arkitektur har elementfabrikken RVT levert ferdige elementer med fasadeplater fra Steni til Sykehuset i Vestfold.


– Elementmontasje med ferdige fasadeplater er helt klart fremtiden i byggebransjen, sier montasjeleder i RVT, Hans Øyvind Stai.

Han står utenfor Sykehuset i Vestfold i Tønsberg, hvor Skanska har fått i oppdrag å utvide sykehuset med nye bygninger som skal huse avdelinger for psykiatri og somatikk.

Til prosjektet har RVT levert ferdigproduserte elementer som enkelt monteres på byggeplassen.

– Fordelen med å levere elementer med ferdig fasadeplater til byggeplass er sparing av tid og riggområde. Det er en effektiv måte å bygge på, og du oppnår tett bygg og ferdige overflater mye raskere enn du ville gjort på tradisjonelt vis, sier Stai.

MONTERING: Her blir elementene montert på sykehusbygningen.

Varighet over tid er avgjørende
Det er arkitektkontoret Link Arkitektur som fikk oppgaven med å designe og tegne de nye byggene til sykehuset. De var ikke i tvil om hva de var på utkikk etter da de skulle velge løsninger og materialer til fasadene.

– For oss er det viktig å velge robuste materialer som varer. Fasadene skal bli stående i lang tid, og da er det viktig at levetiden på produktet er bra, slik at det ser finest mulig ut, lengst mulig, sier sivilarkitekt i Link Arkitektur, Hugh Serendahl.

Resultatet ble at elementfabrikken RVT fikk i oppdrag å produsere ferdige elementer med fasadeplater fra Steni.

– Steni-plater er veldig robuste, og det er vel grunnen til at de blir valgt. Samtidig har de 60 års garanti og er veldig enkle å vedlikeholde. Så det er veldig mange plusser med disse platene, sier sivilarkitekten.

 

UNIKT DESIGN: Fasadeplatene fra Steni gir bygningen et tøft utseende som vekker oppmerksomhet.

Godt samarbeid
Fra RVT sin side, som har stått for selve produksjonen av elementene, har de også bare godt å si om fasadeplatene fra Steni, som de har opplevd som robuste og enkle å jobbe med.

– Det mest kritiske når det gjelder valg av fasadeplater er at de er enkle å bearbeide og at de tåler å bli håndtert og transportert. Samtidig må de være enkle å montere. Det opplever vi at disse fasadeplatene er, sier fabrikksjef i RVT, Amund Behrns.

Han forteller videre at samarbeidet med Steni generelt har vært godt, og at de har fremstått som en fleksibel og tilpasningsdyktig samarbeidspartner.

– Vi har fremskyndet leveranser, vi har utsatt leveranser og vi har fått platene levert til hvert eneste element ferdig sortert. Dette samarbeidet har vært kjempebra, sier fabrikksjefen.