Inspirerende, unikt og bærekraftig med Steni fasadeplater

Da det hollandske arkitektfirmaet DOOR architecten skulle renovere og modernisere fire gamle boligblokker i Purmerend i Nederland, valgte de å kle fasadene med 7500 m2 plater fra Steni.

 

 

Fire blokker, fire sesonger. Dette inntrykket skapte vi ved å designe fasadeplatene med fargene som er typisk for hver sesong.​ Karin Dorrepaal, arkitekt i DOOR Architecten.​

 – Det som gjør dette prosjektet spesielt er at vi i tillegg til å gjøre bygget mer energieffektivt, også benyttet anledningen til å gi bygningene et nytt og moderne ytre. Dette resulterte i en klar estetisk forbedring, sier Karin Dorrepaal, arkitekt i DOOR architecten.
Alle de fire blokkene ble kledd med fasadeplater fra Steni, hvor hvert enkelt bygg fikk sitt unike særpreg.


Fire sesonger

Dorrepaal forteller at de ønsket å speile beboerne og områdets egenskaper. Et frodig og godt bevart område rundt, med trær og blomster, la grunnlaget for konseptet. Vi ønsker å utnytte aspektet til det fulle, og på den måten få konseptet til å skille seg ut. Vi tok da en veldig enkel avgjørelse: Fire blokker, fire sesonger. Dette inntrykket skapte vi ved å designe fasadeplatene med farger som typisk for hver sesong, sier Dorrepaal.                                                                 

Patrick Klijnjan i Steni Nederland poengterer at det er mange som får nyte godt av oppgraderingene som er utført i Mercuriusweg i byen Purmerend. – Sluttresultatet er helt fantastisk, og det er veldig gledelig at mer enn 320 hjem nå får nyte en ny og inspirerende fasade i friske høstfarger og kalde vinterfarger.​ Patrick Klijnjan, Steni Nederland​