Steni med 60 års funksjonsgaranti

Robuste og varige løsninger lønner seg, og vi i Steni utvikler miljøvennlige produkter med ekstrem styrke som bidrar til å øke bygningers levetid. Derfor gir vi nå 60 års funksjonsgaranti på våre fasadeplater, forteller Jan Terje Nielsen i Steni.

 

Fasadeplater fra Steni har markedets lengste funksjonsgaranti. SINTEF har dokumentert at platene har 60 års forventet levetid – og det garanterer nå Steni for. Fasadeplatene består av steinkompositt, en kombinasjon av materialer med ulike egenskaper som sammen gir sluttproduktet lang levetid og ekstrem styrke. De kan monteres uansett årstid, temperatur og værforhold og er vedlikeholdsfrie.

 

 

Et godt eksempel

At robuste og varige løsninger lønner seg er NVE-bygget i Middelthuns gate 29 i Oslo et godt eksempel på. Det ble bygget midt på 60-tallet og renovert i 2011. Steni leverte blant annet en del fasadeplater i hvit natur, og kun et fåtall ble skiftet ut under rehabiliteringen grunnet flytting av vegger – og selv i dag kan du nesten ikke se forskjell på platene som snart er 60 år gamle og de som ble satt inn i 2011.

Jeg er stolt

Jeg har jobbet med huset i mer enn 20 år – har det vel nærmest under huden. Jeg var ansvarlig for bygget både før, under og etter rehabiliteringen, og jeg må si at jeg er stolt av det – det er en del av livet mitt. Selv om hele fasaden, både innvendig og utvendig, sammen med flere deler innvendig er fredet, tilfredsstiller huset i dag alle krav til moderne kontorlokaler, sier Hans Petter Arvesen i NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat). Han forteller at mange overflater som ble brukt ved byggingen er like fine i dag.

Mange av valgene som ble tatt den gangen var nok betydelig bedre enn valg som tas i dag. De som planla og bygde tok seg råd til virkelig god kvalitet – og det lønner seg over tid, sier Hans Petter Arvesen.

 

De som planla og bygde tok seg råd til virkelig god kvalitet – og det lønner seg over tid.​ Hans Petter Arvesen, NVE​

60 år - det er lenge, det

En fasade for fremtidens bygninger må være slagfast, vann- og frostbestandig, lett å montere og enkel å vedlikeholde, den må rett og slett tåle tidens tann og årenes gang og ha en lav livsløpskostnad – og det har Stenis fasadeplater. 60 år, det er lenge, det, sier Jørn Helle. Han vet at dagens entreprenører, arkitekter og boligeiere ønsker å benytte bærekraftige, robuste og varige produkter i sine prosjekter. De er opptatt av økonomi, miljø og optimal verdi for pengene.

Mange fasadeprodukter i dag har en varighet/garanti på 10-15-20 år og da gir det selvfølgelig trygghet å bygge med Stenis fasadeplater som garanterer 60 års levetid, sier han.​ Jan Terje Nielsen, CCBO​