Spilka Fixade: Et innovativt og bærekraftig festesystem for fasader

Steni er forhandler av Spilkas nye festesystem for fasader. Fixade skal bidra til å løse store klimautfordringer med mer effektiv montering og mindre materialsvinn.

Utviklet med hensyn til miljø og bærekraft

Fremtidens bygg og anleggsbransje krever produkter med lang levetid, resirkulerbare materialer og løsninger som bidrar til økt ombruk. Derfor har Spilka nå lansert Fixade – en revolusjonerende løsning for montering av fasadeplater. Systemet løser klimautfordringer i byggebransjen, og som leverandør av fasadeplater har Steni vært en samarbeidspartner i utviklingen sammen med Inventas og Innovasjon Norge.

Lars Erik Vinje, daglig leder i  Spilka Building Solution, forteller at festesystemet Fixade er utviklet med et ønske om å løse klimautfordringer i byggebransjen med mindre materialsvinn og økt ombruk. 

Fixade gjør monteringen av fasade mer effektivt, og gir en fasade som holder hele byggets levetid med minimalt behov for vedlikehold.

Lars Erik Vinje, Daglig leder i Spilka Building Solutions AS

Fleksibel klipsløsning med holdbare materialer

Fixade er et klipssystem som monteres enkelt, raskt og presist med skinner og klips i rustfritt stål. Systemet sikrer god gjennomstrømming av luft og eliminerer kilder til vann- og råteskader. Klipsene har heller ingen termiske utfordringer.

Systemet er svært fleksibelt og kan derfor brukes på alt ifra den minste hytte til det største næringsbygg. Spilka Fixade gir også  mange kreative muligheter. Klipsene kan lakkeres i ulike farger og fasaden enkelt byttes og gjenbrukes.

Fordeler med Spilka Fixade:

  • Redusert monteringstid
  • Rask, presis og repetativ montering
  • Fleksibilitet og designfrihet
  • Holdbare materialer med 60 års garanti
  • Dimensjonert for all slags vær
  • En gjenbrukbar og bærekraftig løsning

Se videopresentasjon av Spilka Fixade

 

Steni er stolt forhandler av Fixade i introduksjonsåret. Ta gjerne kontakt med oss for å finne gode løsninger for ditt neste prosjekt.