Unikt tårnbygg med robuste og varige materialer

I Magasinparken i Ski kommune har Solon Eiendom bygget et moderne bomiljø med blant annet fire ulike tårnbygg. Blant disse finner vi Ski Tårn av A-lab arkitekter, som er bygget med stort fokus på bærekraft ved bruk av robuste, varige og miljøvennlige materialer.

– Prosjektet baserer seg på bruk av solide og varige materialer med et urbant og tidløst uttrykk, der fasaden i all hovedsak består av tre og platekledning, sier arkitekt Linn Rosnes i arkitektfirmaet A-Lab.

De fire tårnbyggene i Magasinparken i Ski danner et unikt boligprosjekt der fire ulike arkitektkontor har utformet hvert sitt bygg. Det tverrfaglige samarbeidet har gjort at hvert av de fire tårnbyggene har fått sitt unike design og utforming, samtidig som det er en rød tråd gjennom alle byggene.

– Bygget vårt har en tolags fasade, som skaper intime og skjermede uteplasser foran alle leilighetene. Ved å kle bygningen med et skjelett, bygget opp av treverk med påskrudde fasadeplater fra Steni, har vi skapt et mellomrom mellom ytterveggene og livet på utsiden, sier Rosnes.

 

Miljø og bærekraft i fokus

Da arkitektkontoret var i designprosessen av Ski Tårn av A-lab tok de kontakt med Steni for å se hvilke muligheter som fantes og hva Steni kunne tilby og tilføre et slikt prosjekt.

– Vi falt umiddelbart for den olivengrønne krystallfargede fasadeplaten av knust olivin, sier Rosnes.

Fasadeplatene med overflate av olivin, som heter Scandinavian Forest, danner nå rammeverket på tårnbygget i Magasinparken, og har gitt bygget et estetisk løft, så vel som et miljøvennlig bidrag.

– Det vakre og naturlige uttrykket, sammen med de miljøvennlige og robuste egenskapene til fasadeplatene, var grunnen til at vi valgte Steni Nature med overflate av knust olivin, sier arkitekten.

 

«Et prakteksempel»

Kommunikasjonssjef i Steni, Jan Terje Nielsen, har fulgt denne prosessen tett, og er full av lovord om prosjektet.

– Etter min mening er dette et prakteksempel på hvordan man kan kombinere ulike materialer for å skape en dynamisk og naturlig fasade som skiller seg ut i mengden. Her har arkitektene gjort mange gode valg, som til slutt gir et fantastisk sluttresultat, sier Nielsen.

Nielsen mener også at slike bygg understreker at Steni er på rett når det gjelder produktutvikling og fokusområder.

– Da vi lanserte fasadeplaten Steni Nature Scandinavian Forest med overflate av olivin var det en videre satsning på miljøvennlige og robuste plater, med et naturlig utseende som blender godt inn med andre naturlige bygningsmaterialer. Her ser vi at det er en god vei å gå, og vi kommer nok bare til å se flere og flere slike bygg i tiden fremover, sier Nielsen.

 

Fakta om prosjektet
Navn: Ski Tårn av A-Lab
Arkitekt: A-Lab
Kategori: Leilighetsbygg
Leveranse fra Steni: Steni Nature Scandinavian Forest

Bilder fra meglerhuset Sem & Johnsen

Ski Tårn av A-Lab