icon-play

Jacksonville First Baptist Church

I Florida ligger den enorme kirken Jacksonville First baptist church. Etter å ha pusset opp innsiden av kirken, startet renoveringen av det nedslitte eksteriøret. Da ble Steni Colour fasadeplater valgt for å gi bygningen nytt liv.

For kirkens pastor, Coty Hoskins, var det viktig med Stenis funksjonsgaranti og lange levetid. Før renoveringen var det et problem med vanninntrenging, så for å sikre det oppdaterte interiøret var det behov for et beskyttende ytre i tillegg til vakker estetikk.

– Novus designteam var behjelpelige med å velge hvordan Steni Color-panelene skulle legges i lag for å skape det utseendet vi gikk etter, sier pastoren.

En annen grunn til at Steni-plater ble valgt til prosjektet er den lette vekten på produktene. Prosjektleder i N-RG Cladding, Kyle Burgess, forklarer at de tidligere har brukt tunge og «klumpete» paneler, som ville ha vært vanskelig å få så høyt opp som det var behov for her. Han trekker også frem at ferdigkappende og ferdigborede plater sparte dem for flere ukers monteringstid.

Sammensatt av syv ulike Steni Colour-plater med to glansgrader
For å oppnå det ønskede uttrykket ble det valgt ut syv ulike farger i kombinasjon både høyglans og halvmatt finish. Dermed består fasaden av totalt 14 ulike platetyper.

– Vi så for oss et utseende som hedret den originale utformingen av bygget, men som bringer inn et moderne preg og en tidløs kvalitet. Spørsmålet var hvordan vi kunne inspirere, gi en oppløftende følelse og skape et inntrykk av himmel? Endelig materialvalg ble avgjort av fantastisk estetikk, utprøvd ytelse og langsiktig garanti. Valget av Steni fasadeplater ble rett og slett en «no-brainer», sier Michael Janaskie fra arkitektene Novus.

Kyle Burgess mener fargevalgene og de ulike glansgradene gjør Stenis fasadeplater unike. Også han trekker frem det gode samarbeidet på prosjektet. Les mer om prosjektet og samarbeidet her.

Et enormt kirkebygg kledd med Steni Colour fasadeplater

Se video fra prosjektet

Kirkens nye fasade forener himmelen over med bybildet rundt.