Himmelsk oppgradering med Steni Colour

I Florida er Jacksonville First Baptist Church renovert både inni og utenpå. Steni Colour fasadeplater ga bygningen nytt liv.

Utfordrende renoveringsjobb

I Jacksonville i Florida ligger en enorm renovert kirke kalt «First baptist church». Første del av prosjektet handlet om å pusse opp innsiden av et auditorium på over 9000 kvadratmeter. Nye sitteplasser, oppgradert scene og generelt ny estetikk stod klart i løpet av 2021.

Deretter startet fase 2 med renovering av det nedslitte eksteriøret der Steni Colour fasadeplater ga bygningen nytt liv.

 

 

– Det var flere ulike typer utfordringer. Dette prosjektet fant sted under COVID-pandemien. Vi er veldig fornøyde og menigheten er overbegeistret. Det har vært positive kommentarer fra samfunnet. Vi tok en nesten 40 år gammel bygning og ga den nytt liv og er veldig stolte over resultatet, sier Ron Sutton, fra prosjektets hovedentreprenør Williams & Rowe.

Vi tok for oss en nesten 40 år gammel bygning og ga den nytt liv.​ Ron Sutton, Williams & Rowe​

Et stort samarbeidsprosjekt

Designet av fasaden var såpass komplekst at det krevde et uvanlig tett samarbeid mellom partene for å fullføre jobben. Gjennom den utfordrende tiden med koronapandemi og i etterkant har Steni jobbet tett sammen med arkitektene, montør, GC, produsentene og kirken.

Jan Terje Nielsen, Stenis merkevaresjef, er svært fornøyd med både arkitektens design og gjennomføringen av prosjektet:

– Steni er stolte av og beæret over å levere fasadepaneler til en så vakker kirke som FBC Jacksonville. Novus Architects har gjort en enorm jobb med å skape et virkelig fantastisk design. N-RG Cladding LLC, installatør; Williams & Rowe General Contractors; og vår amerikanske distributør Omnis, administrerte planleggingen og installasjonen av dette komplekse bygget på en svært profesjonell og presis måte. Vi vet at menigheten kan glede seg over utseendet over lang tid og uten vedlikehold – støttet av vår 60-års garanti.

 

FAKTA

Steni Colour – produktegenskaper:

  • Tilnærmet uendelig utvalg av farger
  • 60 års funksjonsgaranti
  • Lang holdbarhet med lave kostnader
  • Lavt karbonavtrykk
  • Enkelt å montere og demontere
  • Slagfast - tåler tøff håndtering
  • Frostbestanding og vannfast
  • Minimalt behov for vedlikehold

Behov for kvalitet og effektivitet

For kirkens pastor, Coty Hoskins, var det viktig med Stenis funksjonsgaranti og lange levetid. Før renoveringen var det et problem med vanninntrenging, så for å sikre det oppdaterte interiøret var det behov for et beskyttende ytre i tillegg til vakker estetikk.

– Novus designteam var behjelpelige med å velge hvordan Steni Colour-panelene skulle legges i lag for å skape det utseendet vi gikk etter, sier pastoren.

Det som var viktigst for meg var forventet levetid og garantien på Steni fasadeplater.​ Coty Hoskins, Pastor i Jacksonville First Baptist Church​

 

En annen grunn til at Steni-plater ble valgt til prosjektet er den lette vekten på produktene. Prosjektleder i N-RG Cladding, Kyle Burgess, forklarer at de tidligere har brukt tunge og «klumpete» paneler, som ville ha vært vanskelig å få så høyt opp som det var behov for her. Han trekker også frem at ferdigkappede og ferdigborede plater sparte dem for flere ukers monteringstid.

Sammensatt av syv ulike Steni Colour-plater med to glansgrader

For å oppnå det ønskede uttrykket ble det valgt ut syv ulike farger i kombinasjon både høyglans og halvmatt finish. Dermed består fasaden av totalt 14 ulike platetyper.

Både med tanke på estetikk og funksjonalitet er Michael Janaskie i Novus Architects, godt fornøyd med materialvalget:

– ­Vi så for oss et utseende som hedret den originale utformingen av bygget, men som bringer inn et moderne preg og en tidløs kvalitet. Spørsmålet var hvordan vi kunne inspirere, gi en oppløftende følelse og skape et inntrykk av himmel? Endelig materialvalg ble avgjort av fantastisk estetikk, utprøvd ytelse og langsiktig garanti. Valget av Steni fasadeplater ble rett og slett en «no-brainer».

Kyle Burgess mener fargevalgene og de ulike glansgradene gjør Stenis fasadeplater unike. Også han trekker frem det gode samarbeidet på prosjektet.

– Det er et altomfattende system. Vi hadde ikke et fast mønster, så å fullføre designmønsteret var en gruppeinnsats. Vi har alle jobbet veldig bra sammen, sier han.

Endelig materialvalg ble avgjort av fantastisk estetikk, utprøvd ytelse og langsiktig garanti. Valget av Steni fasadeplater ble rett og slett en «no-brainer».​ Michael Janaskie, Novus Architects.​