Steni.no / Undervisningsbygg Fasadeplater til skolebygg og barnehager

Bygg for aktive og lekne barn burde være inspirerende, robuste og enkle å vedlikeholde. Derfor bør du velge Steni fasadeplater.

Steni fasadeplater i steinkompositt er solide og holder seg fine over tid, selv med minimalt vedlikehold. I tillegg gir de rom for kreative, fargerike og inspirerende læringsmiljøer.

Kreative og inspirerende undervisningsbygg

Både barn og voksne bruker mye tid i barnehager og skolebygg, da synes vi det er viktig å skape flotte omgivelser som lyser opp hverdagene.

Bruk av sterke farger og morsomme illustrasjoner er en fin måte å skape spennende undervisningsbygg. Nickby Hjerte er en flott skole der arkitektene har gjort nettopp dette og skapt et bygg like lekent på utsiden som barna på innsiden. På fasaden har de kombinert Steni Colour-plater og Steni Vision med trykk.

Fasaden på Nickby Hjerte er et kunstverk med stilige illustrasjoner og spreke farger.

Uendelige designmuligheter

Undervisningsbygg er gjerne samlingspunkt for nærmiljøet som tar mye plass. Og selv om det er herlig med de kraftige, lekne fargene som skiller seg ut, kan det være like fint med en arkitektur som blender inn med omgivelsene. Den valgfriheten får du med Steni, det er uendelige muligheter av visuelle uttrykk.

Ved Kongsvinger ungdomsskole lot arkitektene seg inspirere av naturen rundt og inkluderte den i fasaden på skolebygget. De kombinerte derfor Steni Colour-plater i grønne natur toner med treverk. De har også satt et personlig preg ved å trykke sitater fra elevene på veggen.

Fasaden på Kongsvinger ungdomsskole er lekker og moderne med en kombinasjon av Steni-plater og furu.

Solide fasader som tåler lek og moro

Fasadeplatene til Steni er robuste og tåler en trøkk, det ble bevist da en barnehage lot barn og voksne teste fasaden ved å kræsje månebiler rett i veggen! Andre fasadeprodukter hadde blitt ødelagt som følge av barnas daglige lek, mens Steni-platene tålte testen. Fasaden ble derfor byttet ut med Steni som holder seg godt, for platene har 60 års funksjonsgaranti.

Det var ekstra moro i barnehagen da alle fikk lov til å kræsje bilene i veggen.

Fritidsklubben «Hjørnet» i Roskilde har også merket hvor solid Stenis fasadeplater er. De måtte erstatte den opprinnelige fasaden som ikke tålte ballspill. Steni-platene er laget av glassfiberarmert steinkompositt som gjør dem meget sterke og gir lang levetid. Utskiftningen økte fasadens levetid med 20 til 60 år, og fritidsklubben har spart vedlikeholdskostnader ved å bytte til Steni. 

Steni-platene har blitt hoppet og trampet på, og de tåler det, uten problem. Man kan saktens stå på dem, de knirker og knaker, men de knekker ikke.​​ Sabina Holstein, arkitekt og rådgiver i Roskilde kommune​

På «Hjørnet» ble fasadeplater av fibersement byttet ut med mer solide Steni-plater av steinkompositt.

Kreative omgivelser

Suurpelto barnehage

Steni Colour gjør denne barnehagen inspirerende og morsom for både barn og voksne.

Levende fasade

Nickby Hjerte barneskole

Morsomme illustrasjoner gjør fasaden like leken som barna på innsiden.

Gøy med farger!

Tuomarila førskole

På fasaden til denne fargeglade barnehagen er det brukt Steni Colour i 12 ulike RAL-nyanser.

Minimal vedlikehold

Så enkelt fjerner du grafitti

Det er enkelt å få vekk uønsket grafitti fra Steni-plater. Se vår guide og video.