4 tips som kan øke verdien på boligen din

Vi nordmenn er flinke til å pusse opp hjemmene våre. Men flere forbrukerøkonomer og eiendomsmeglere advarer mot å bruke for mye penger...

... på innvendig renovering, da du som regel ikke får igjen investeringen. Kanskje det derfor er på tide å se på hva du kan gjøre på utsiden av boligen i tillegg til å male huset, klippe gresset og stelle bedene?

Uansett om du skal selge, refinansiere eller rett og slett vil ha det penere rundt deg: Hvis du ønsker å øke verdien på boligen din – bruk heller tid på det første folk ser, nemlig fasade og hage. Og dette er tiden å gjøre det på!

Noen enkle grep er alt som skal til for at du kan tjene hundretusener. Er du litt handy kan du gjøre det aller meste selv, og her er det du bør se nærmere på:

  • Hagerom
  • Terrasse
  • Tak
  • Grunnmur

Hagerom gir familien mer plass
Visste du at du fra og med juli 2015 kan bygge opp til 50 kvadratmeter inntil en meter fra tomtegrensen – uten å spørre naboen eller kommunen om lov? Det betyr at du kan få ditt eget uterom i hagen der du kan nyte sommeren med familie og venner. Hvis du isolerer kan du også bruke det om høsten og vinteren – dessuten får du svigers på behørig avstand når de er på besøk.

Flere byggevarekjeder og nettbutikker tilbyr ferdige “pakker”, med løsninger for små boder eller anneks som du kan plassere i hagen – eller på tomten din. Er du over gjennomsnittet nevenyttig kan du bygge selv. Hvis du vil ha et vedlikeholdsvennlig uterom er det smart å bruke STENI Colour fasadeplater – da behøver du ikke å tenke på skraping og maling på mange år.

Det gode liv på terrassen
Alle ønsker sitt eget sted der de kan kose seg med noe kaldt på varme dager, eller noe varmt på kalde dager. Det å bygge en terrasse er enkelt, og det er en rimelig investering. Også her er byggevarekjedene din venn: Flere av dem tilbyr kalkulatorer som hjelper deg å regne ut prisen på materialer.

Et smart tips er å bruke terrasseskruer og ikke spikere. Da slipper du å bruke tid på å lete etter og slå inn igjen gamle spikere som er presset opp, og som har en lei tendens til å angripe intetanende tær.

Nytt tak til en brøkdel av prisen
Dette blir kalt husets femte fasade, og er den man minst tenker over – inntil det en dag begynner å lekke. De fleste hustak i Norge er belagt med tegl eller betong, og disse har begrenset levetid.

Å bytte tak er dyrt, men noen firmaer tilbyr takfornying til en langt lavere pris enn et nytt tak. Kort fortalt blir taket ditt renset, impregnert og så påført spesialutviklet taksteinmaling. Det er vanlig å tilby en garanti på 10 år, men som regel øker du takets levetid med 20 år eller mer – hvilket er omtrent det samme som et nytt tak.

Grunnmuren – husets fundament
Som med taket blir også grunnmuren ofte oversett når fasaden skal pusses opp. Ta deg en tur rundt huset og se etter sprekker i malingen eller fundamentet. Om grunnmuren trenger oppussing har dette også tidligere vært dyrt, ikke minst med tanke på alt utstyret som kreves.

Med Steni Terra grunnmursplater får du en svært rimelig og tidsbesparende løsning som du enkelt setter opp selv på 1-2-3, og som er garantert å vare i minst 25 år. Platene monteres utenpå grunnmuren og er ekstremt vedlikeholdsvennlige. Du får STENI Terra i tre farger – hvitt, grått og sort.

Med STENI Terra grunnmursplater får du en svært rimelig og tidsbesparende løsning

For å se hvor enkelt det er å montere STENI Terra, ta en titt på denne filmen som forklarer deg alt på under ett minutt. Da gjenstår det bare å si lykke til med å pusse opp ute – og lykke til med ny takst!