Fremtidens skole!

Den grafiske og moderne Steni-fasaden er blitt en viktig signalverdi for skolen vår. Det betyr også mye for oss at fasadeplatene er så vedlikeholdsvennlige, sier rektor Brynjard Rønningen ved Mysen videregående skole.

– Jeg synes det er flott å få dette bruddet mellom gammelt og nytt. Den gamle delen av skolen er i tradisjonell teglstein, og nybygget med Steni-plater er en spennende, moderne kontrast til det gamle. Dette viser at vi er en moderne skole som har blikket rettet fremover. Bygget illustrerer en litt ny tenkning rundt utdanning, det at vi har en moderne tilnærming til kunnskap, sier Brynjard Rønningen.

Nybygget på Mysen videregående skole er på 4300 kvadratmeter, og har gitt en helt ny skolehverdag for elevene på restaurant- og matfag, samt media- og kommunikasjonslinjene. Bygget inneholder også en topp moderne kantine for hele skolen. Bygget ble ferdigstilt høsten 2011.

Brynjard Rønningen, Rektor ved Mysen videregående skole

Enkelt vedlikehold

– Vedlikeholdsmessig har Steni-platene vært et veldig godt valg. Det er lite jobb med dem og de er enkle å rengjøre. Fasaden holder seg veldig godt – vi har ikke opplevd noen skader, understreker rektoren.

– Jeg synes fasaden blir finere jo mer jeg ser på den, vi er virkelig kjempefornøyde. Elevene blir inspirerte av noe som er veldig fremoverlent, og vi er stolte av det utrykket skolen har både innvendig og utvendig.

Rektoren forteller at den grafiske fasaden er blitt et signalelement for elevene på media og kommunikasjon.
– De bruker de grafiske gråtonene i sitt daglige virke når de skal utforme oppgaver.

Steni-fasaden er blitt en signatur for skolen vår!​ Brynjard Rønningen, Rektor​

Designet mønster

På fasaden er det brukt Steni Colour i tre forskjellige gråtoner. Arkama Arkitekter har utformet det grafiske mønsteret, med felter som er kopiert og forskjøvet.

– Steni-platene er godt egnede produkter til denne typen fasade, fordi de er lette å jobbe med og har lang holdbarhet​ Morten Andersen, arkitekt i Arkama Arkitekter.​

– Oppgaven vår var å lage en stor, tett fasade som skulle fungere sammen med den gamle bygningsmassen i teglstein. Vi valgte å ikke bruke tegl, fordi det ville blitt for tungt og massivt. Vi ønsket et lettere og mer moderne utrykk, samtidig som fasaden ikke skulle skrike for mye ut. Derfor valget av diskré gråtoner.

Steni Colour fasadeplater er laget av glassfiberarmert steinkompositt med glatt overflate av elektronherdet akryl. De trenger minimalt med vedlikehold og er enkle å rengjøre.