Lek med vinkler

I godt naboskap med Handelshøyskolen BI, holder TVNorge til i et moderne og attraktivt bygg i Nydalen – et bygg der arkitekten sammen med Steni har lekt med vinkler.

På tuftene etter norsk industriell produksjonshistorie har Nydalen i Oslo vokst fram som et moderne senter. Hit søker stadig flere næringslivsaktører, og antall arbeidsplasser er mangedoblet fra den gangen Spikerverket var hovedbedriften til Elkems stålproduksjon.

–TVNorge-bygget ble bygd som et spekulasjonsbygg, der oppgaven var å finne løsninger som kunne konkurrere med byggene på Aker Brygge og Tjuvholmen, det vil si halvere byggekostnader for å gi like leieinntekter for utleier, forteller arkitekt Ragnvald Halset, daglig leder i Nydalen arkitektkontor (NYARK).

Muligheter

Med hjørneløsninger i ulike vinkler og søyler med sylskarpe kanter er bygget et spektakulært skue.

– PÅ TVNorge-bygget utviklet vi sammen med Steni en helt unik hjørneløsning. Vi hadde mange varianter av hjørner, fra 90 graders hjørner helt ned til 30-graders hjørner.

Arkitekten kunne under prosessen leke seg og la fantasien råde.

– Ingen andre plateløsninger kan leveres med slike muligheter​ Ragnar Halset, arkitekt i NYARK​
Mye brukt

Han er ansvarlig for arkitekturen i mange av de moderne fasadene som pryder Nydalen. Og det er ikke første, og heller ikke siste, bygget der han har benyttet seg av Steni's fasadeplater.

– Jeg har brukt det, gjerne i kombinasjon med andre materialer, i nesten alle byggene, sier han og viser til TVNorges andre nabo, bygget der Statnett holder til. Hvite og sorte felter skaper store variasjoner

– Der brukte jeg hvite plater med ulik matthetsgrad opp mot hverandre. Det ga et vanvittig spill, sier arkitekten.

Arkitektens fotavtrykk

FAKTA

  • TVNorge-bygget ligger i Nydalen i Oslo
  • Arkitekt: Ragnvald Halset, NYARK/Kosbergs Arkitektkontor
  • Ferdig 2010
  • Byggherre: Avantor
  • Entreprenør: Vedal

– Steni garanterer 60 års garanti. Det er helt uslåelig, sier Halset. Han berømmer samarbeidet med Steni i arbeidet med å videreutvikle produktet og mener at komposittmaterialet som benyttes i dag har en høyglanskvalitet som er en god etterlikning av glass. Med fasadeplatene kan arkitekten leke, ikke bare med vinkler, men med farger, fargekombinasjoner og glans i overflater og sette sitt eget preg på bygget.

– Du kan få en overflate med eget bilde, mønster eller form, sier han og legger til at med Steni sørger du for å gi et bygg en helt vedlikeholdsfri fasade med et materiale som er basert på norsk stein, sier Halset.

– Det er produsert i Norge, er kortreist og inneholder ingen miljøfiendtlige stoffer. Platene er helt suverene!​ Ragnar Halset, Arkitekt i Nyark​

Unike løsninger

Sammen med kundene utvikler Steni tilpassede løsninger med formstøpte L- og U-element i en rekke vinkler for alle produkter og overflater. Buede løsninger og hjørneelementer gir spennende muligheter og får bygget til å fremstå estetisk vakkert, med sømløse overganger.