Vi lanserer ny kolleksjon Steni Vision Standard

Nå lanserer vi en ny kolleksjon med Steni Vision Standard. Så mange som 64 ferdige dekorer med ulike uttrykk og fargevariasjoner.

Med Steni Vision fasadeplater kan du skape ditt eget unike fasadeuttrykk. Enten ved å lage en spesialdesignet fasade med Steni Vision Custom, eller ved å velge en ferdig overflate fra Steni Vision Standard.

Nye Steni Vision Standard består av hele 64 ulike uttrykk, inkludert et bredt spekter av materialer som for eksempel metall, treverk og stein. Designeren er den erfarne Freekje Vervoord i det nederlandske designbyrået M2uur som spesialiserer seg på filutvikling med unikt design.

Last ned PDFen for å se hele den nye kolleksjonen Steni Vision Standard.

Last ned Steni Vision-brosjyren.

Hvorfor velge Steni Vision Standard?

Å velge Steni Vision fasadeplater er et smart valg av flere grunner. Uttrykket på fasadeplatene holder seg over tid. Mange andre materialer falmer eller endrer seg raskt og ujevnt på grunn av lys og påkjenninger fra naturen. I tillegg er montering av fasadeplater billigere og raskere sammenlignet med mange andre fasadematerialer. Platene er tilnærmet vedlikeholdsfrie og har 60 års garanti.

Vi spurte designer Freekje Vervoord hva hun mener er fordelene for en byggeier ved å velge Steni Vision fremfor naturmaterialer som ekte tre, stein og metall:

– Naturlige materialer er helt unikt, der ingen plater er like. Se for eksempel på den populære marmoren Bianco Carrara, et mye brukt og høyt elsket materiale. Ulempen er at det er dyrt og sliter ut kloden. Det vokser aldri ut igjen. Det er dessuten flere tekniske utfordringer med marmor.  Derfor er det ikke uvanlig at marmorfasader har blitt skiftet ut flere ganger på grunn av misfarging, forurensning etc. Hvorfor ikke bytte ut marmoren med Steni-plater med et trykk av Bianco Carrara? Både material- og installasjonskostnadene er betydelig lavere. Tre krever vedlikehold og metall kan bli utsatt for misfarging, korrosjon og metalltretthet.

Digital design gir enorm frihet

Freekje Vervoord synes det var en ære å bli spurt om å utvikle den nye kolleksjonen. Hun forteller at deres unike måte å skape nye mønstre, gjør at de kan lage nesten alt man måtte ønske seg. Noe som gir en enorm frihet til arkitektene.

– Jeg mener dette er en viktig utvikling for fremtidens fasader som arkitektene må gjøres oppmerksom på. Det er en ny måte å tenke og jobbe på – der man tidligere var begrenset til det produsentene hadde å tilby. Nå kan du lage et unikt design for hvert enkelt prosjekt som matcher bygget som en skreddersydd jakke. På denne måten er det mulig å gi fasader identitet, gjenkjennelighet og autentisitet. Det gir fullstendig designfrihet uten grenser.

Freekje Vervoord

Nå kan du lage et unikt design for hvert enkelt prosjekt som matcher bygget som en skreddersydd jakke. På denne måten er det mulig å gi fasader identitet, gjenkjennelighet og autentisitet. Det gir fullstendig designfrihet uten grenser​ FREEKJE VERVOORD, M2UUR​

Den nye kolleksjonen er laget fra scratch på datamaskin, mens man tidligere har brukt skanninger av eksisterende materialer til å trykke på fasadeplatene.

– Dette gir oss muligheten til å tenke mye mer fritt. Bakgrunnen for utviklingen av den nye kolleksjonen var å jobbe med fire ulike temaer med kule variasjoner. Serien er ikke basert på eksisterende teksturer, som fra tre, stein eller metall, men er designet helt uten forbehold. Dette skaper faktisk en illusjon, sier designeren.

Freekje Vervoord forklarer at hver dekor i utgangspunktet består av seks varianter, men at dersom en kunde ønsker flere varianter kan det enkelt legges til. Ettersom alt er laget digitalt har man kunne tilpasse det slik at det ikke blir noen forstyrrende repetisjon av mønstrene. Disse tilpasningsmulighetene er en stor fordel med den nye metoden for å skape design til fasadeplater.

– Så vidt jeg vet er det ingen andre som kan gjøre dette. Fordi filene er digitalt gjengitt, kan du velge hvilken som helst farge, større eller mindre tekstur, eller et annet format. Dette er ikke mulig med andre merker, hvor du er begrenset til det som allerede finnes.

Se alle de 64 nye Steni Vision Standard dekorene HER.

Last ned Steni Vision-brosjyren og les mer.

FAKTA

Steni Vision:

  • Velg blant 64 flotte ferdigutviklede design med Steni Vision Standard.
  • Lar deg skape ditt eget unike fasadeuttrykk med avansert printing av overflaten. 
  • Steni Vision Custom lar deg skape et helt unikt uttrykk med bruk av egne foto, illustrasjoner eller andre motiv.
  • Fås i tre glansgrader: matt, halvmatt og høyglans.
  • Steinkomposittplate med 60 års garanti.