Ter Stege-tunnelen, Olst

I den nederlandske landsbyen Olst ble en sykkel- og gangtunnel offisielt åpnet 31. mars. Tunnelen er ikke bare en ressurs for trafikksikkerheten, men du kan også beundre det fargerike kunstverket «Tidsmaskinen» trykt på Steni Vision Custom.

Gleder

Marina Nijdeken er kunstneren bak arbeidet. Hun involverte mange personer i verket sitt. Flere titalls beboere i Olst ble portrettert, og barneskoleelever bidro til å farge bakgrunnen.

Nijdeken: «Jeg ble inspirert av vanlige mennesker med sine egne spesielle historier. Alle som bidro inspirerte meg. Gjennom fortidens melankoli, nåtidens hastighet og uvitenhet om hva som skal komme. Men fremfor alt på grunn av munterheten, fargen og moroa.»

Jeg ble inspirert av vanlige mennesker med sine egne spesielle historier. Alle som bidro inspirerte meg.​ Marina Nijdeken, kunstner​

Realisering

Olst kommune bestilte M2uur bv for produksjon og installasjon av en vandalismesikker kunstløsning. M2uur bv realiserte det tekniske oppsettet for produksjonen på 13 kontinuerlige paneler. Filene ble trykt på Steni Vision, glassfiberarmerte steinkomposittpaneler utstyrt med et UV-bestandig belegg. Panelene limes på aluminiumsprofiler av M2uur.

Freekje Vervoord, M2uur: «Det er fantastisk at vi kan vise kunst i det offentlige rom på denne måten. Dessuten øker arbeidet følelsen av sosial trygghet. De slitesterke Steni-panelene har 60 års garanti og er derfor ypperlige til slike bruksområder. I Skandinavia er komplette fasader utstyrt med kunst på denne måten. I Nederland er vi mer beskjedne. For meg kunne alt vært litt mer sprudlende og vågalt!» ​​

Det er fantastisk at vi kan vise kunst i det offentlige rom på denne måten. Dessuten øker arbeidet følelsen av sosial trygghet.​ Freekje Vervoord, M2uur​

Honnør til

«Tidsmaskinen» de forvandler en generisk tunnel til et unikt sted. Det sprudlende, fargerike verket er en honnør til innbyggerne og til landsbyen Olst. De sørger for en munter feiring.

Foto: Gerhard Aberson

FAKTA

Om prosjektet

Oppdragsgiver: ProRail, Olst-Wijhe kommune
Designer: Marina Nijdeken
Sted: Tunnel walls
Entreprenør: M2uur bv
Materiale: Steni Vision
Dimensjon: 40 x 1,2 meter